Kraxmal kislotali patoka (makkajo‘xori)
Artikul: P-0427641 Sotuvda mavjud-
9 570.6 so'm
290 dona dan
- To'lov: Pul o'tkazish, UzCard terminal, Naqd
Patoka — bu tabiiy shakar o‘rnatuvchi va mahsulotlarning organoleptik xususiyatlarini yaxshilovchi universal qo‘shimcha. U glyukoza, maltaza va yuqori shakardlar aralashmasidan iborat.
Kraxmalli kislotalik patoka (glyukoza siropi yoki kraxmalli patoka) — eng muvozanatli shakar tarkibiga ega bo‘lgan va keng qo‘llaniladigan mahsulotdir. Uni ishlab chiqarishda xom ashyo sifatida makkajo‘xori donasi ishlatiladi va u genetik jihatdan o‘zgartirilgan organizmlarni o‘z ichiga olmaydi.
Makkajo‘xori karamelli patoka — rangsiz, qalin, yopishqoq suyuqlik bo‘lib, patokaga xos bo‘lgan ozgina hid va ta’mga ega. Patoka 280–290 kg metall barrelarda yetkazib beriladi.
Karamelli patokaning asosiy xususiyatlari:
-
Shirinlik darajasini boshqarish
-
Fermentatsiya xususiyati
-
Namlikni saqlash qobiliyati
-
Kristallanishga qarshi xususiyatlar
Patoka sukrozaning eruvchanligini oshiradi, uning kristallanishini sekinlashtiradi, bu esa uni konserva sanoatida keng qo‘llash imkonini beradi: murabbo, marmelad va jelleni tayyorlashda — siropga qalinlik, uzoq saqlanish muddati va barqarorlik berish, shuningdek ta’mini yaxshilash.
Muzqaymoq va muzlatilgan desertlarni ishlab chiqarishda patoka mahsulotning muzlash nuqtasini pasaytiradi, qattiqligini oshiradi, sutdagi laktozaning kristallanishini boshqaradi, yumshoq tuzilish hosil qiladi va ta’mini yaxshilaydi.
Patoka shuningdek, vino-spirti mahsulotlari va alkogolsiz ichimliklarni ishlab chiqarishda qo‘llaniladi.
Asosiy qo‘llanish sohalari — konfet va shirinlik sanoati. Yuqori shakardlar patokaning konsistensiyasi va yopishqoqligini saqlaydi, bu esa uni sukrozani kristallanishini boshqaruvchi zaruriy tarkibiy qismga aylantiradi.
Karamelli patoka universal va ajralmas yaxshilovchi bo‘lib, bug‘doy unidan tayyorlangan non va boshqa pishiriqlar, shuningdek, konfet mahsulotlari: karamel, tort va pirojniylar uchun glazur pomadka, rulolar, bulka, shokolad batonlari, iris, xalva, lokum, marmelad va ba’zi turdagi konfetlar uchun ishlatiladi.
Pul o'tkazish
Hisob raqamiga pul o'tkazish yo'li bilan to'lov qabul qilish
UzCard terminal
UzCard POS terminali orqali to'lov qabul qilish
Naqd
To'lov naqd pulda sotuv joyida yoki yetkazib berilgandan keyin